bioCEED news

Upcoming events in November

Light_my_fire

Light my fire! NOKUT konferansen om høyere utdanning, 1-2 november, Oslo

Å skape en kultur for utdanningskvalitet på høyskoler og universiteter avhenger av et samspill mellom studenter, faglige og administrative ansatte, ledelse, myndigheter og samfunnsliv. Under årets konferanse spør vi: Hvordan kan vi fremme og utnytte dette samspillet? Hvordan strekker vi oss mot det fremste, og tenner læringsgnisten.

Les mer.

 

 


Åpent seminar om praktisk arbeid i naturfag

Fredag 4. november kl. 10:15-12:00, Auditorium 5, Realfagbyttet (3. et), UiB.
På seminaret vil to internasjonalt kjente forskere presentere resultater fra forskning de er involvert i:
Praktisk arbeid i naturfag – et tankskip uten fører, ved Senior Lecturer Per Morten Kind (Duram University)På forskerføtter i naturfag, ved Marianne Ødegaard (Universitetet i Oslo)

Arr. Institutt for fysikk og teknologi, UiB V/Prof. Stein Dankert Kolstø

 


Education Conference 2016: New knowledge about learning, The Research Counsil of Norway

08 November, 09:00-15:30, Oslo Congress Centre
The Research Council’s conference on education, “New knowledge about learning: Consequences for practice, management and organisation”, will present findings from educational research, and there will be time for comments and dialogue.

Read more

 


Learning Forum UNIS

Also this year there will be a Learning Forum at UNIS 15-17 November for all employees at UNIS including the professor II. Learning Forum is an event where the entire UNIS teaching staff can share and gain knowledge regarding research based education, course design and development. More information about the Learning Forum will be published in the November newsletter.


bioCEED studentmøte: Hvilke egenskaper trenger fremtidens biologer?

Den 15. november kl. 16-18 (Seminarrom K1/2, BIO) er det duket for studentmøte i regi av bioCEED hvor studenter som har deltatt i yrkespraksis-fag skal dele sine erfaringer og det skal presenteres resultater fra bioCEEDs spørreundersøkelse rundt temaet. Vi avslutter med paneldebatt hvor vi har invitert biologer både fra instituttet og utenfor som skal grilles.

Vi skal få svar på tre spørsmål:

  • Hvilke egenskaper trenger studentene?
  • Hvilke egenskaper er arbeidsgiverne ute etter?
  • Hvilke egenskaper vil trengs i fremtiden?

Mer på Facebook


BIO-praksis – vertsmøte

17. november inviterer bioCEED praksisvertene til møte på Havforskningsinstituttet for å utveksle erfaringer og evaluere gjennomføringen av yrkespraksis for biologistudenter ved UiB.


bioCEED Seminar Series

The next bioCEED seminar will be 23 November. The seminar topic will be announced in the beginning of November.


Teachers retreat BIO

30 November – 1 December the Annual Teachers retreat for BIO teachers will be held at Bjørnefjorden Gjestetun. The annual retreat has now become a tradition where BIO teachers gather to discuss teaching and learning and share experiences and best practice. This year we will focus on the upcoming programme and course revision, and have workshops on learning outcomes and constructive alignment in our programmes and courses.


Collegial Project Course

30 November the participants of the “Collegial Teaching and Learning in STEM Education”  will meet in Bergen to continue the course.  This course introduces the participants to current concepts of teaching and learning in higher education in order to develop their ability to improve student learning. The course is focused on discussing pedagogical topics specifically related to STEM teaching and learning.


bioCEED Research Seminar Bergen:

Every Friday from 9-10, the bioCEED Research Group is presenting projects, results, theories, publications or ideas for applications in the bioCEED room on the third floor of the A-blokken, Thormøhlensgate 53. If you are curious about the weeks theme please contact Torstein Hole (torstein.hole@uib.no) or Lucas Matias Jeno (lucas.jeno@uib.no. Welcome!


bioCEED colloquiums/seminars UNIS:

Once every month bioCEED at UNIS aim  to have a colloquium or seminar for all employees connected to learning and teaching. This month we will have the UNIS Learning Forum and there will not be a colloquium this month.


 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *